Γιατί η Τουρκία "παίζει" στα Ίμια; (Αφού σύγκρουση στο Αιγαίο δεν θέλει;)

Πλέον και οι Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα. Έχουν βεβαιωθεί ότι υπάρχει ένας πρωθυπουργός περιορισμένων δυνατοτήτων, δηλαδή αδύναμος που μόνο μιλά αλλά τίποτε δεν πράττει και μια κυβέρνηση που λειτουργεί κοιτώντας "προς τα μέσα": Πως θα χωρίζει τους Έλληνες, πως θα επινοεί εσωτερικούς εχθρούς, πως θα δυναμιτίζει την εθνική συνεννόηση, πως θα αποδυναμώνει την εθνική δυναμική.

Η πλάκα που κάνουν οι Τούρκοι στα Ίμια - γιατί δεν έχουν καμία πρόθεση για σύρραξη - έχει ακριβώς αυτή τη βάση. Σέβονται τις ελληνικές πολεμικές δυνάμεις ηλίθιοι δεν είναι, (γνωρίζουν ότι το ελληνικό ναυτικό και η αεροπορία μπορούν να απαντήσουν σκληρά και άμεσα), οπότε τι κάνουν; "Παίζουν" με την αδύναμη ελληνική κυβέρνηση...

Οι Τούρκοι χρειάζονται τέτοιες πολεμικές κορώνες για να αποπροσανατολίζουν την κοινή τους γνώμη όπου:

α) Ο σιδερόφρακτος υποτίθεται τούρκικος στρατός έχει καθηλωθεί από τους Κούρδους στη Συρία και μετρά φέρετρα. Ο Ερντογάν τους χαρακτηρίζει μάρτυρες αλλά οι οικογένειες τους αδικοχαμένους.

β) Μπροστά στα μάτια του διεθνούς παράγοντα, η Τουρκία εκτίθεται αφού ο στρατός της αποδεικνύεται λίγος. Ο Ερντογάν βρυχάται ακόμη και προς τις ΗΠΑ αλλά στην πράξη δεν πείθει κανέναν.

Τα επεισόδια στα Ίμια είναι λοιπόν ένα προσεκτικός αντιπερισπασμός για τον Ερντογάν ώστε να μην προβάλλονται οι νεκροί στρατιώτες τους στη Συρία, αλλά ένας "τσαμπουκάς" τους στο Αιγαίο.

Ωστόσο, τα παραπάνω δεν μπορούν να κρύψουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την υπό πίεση Τουρκία. Μας σώζει ασφαλώς η Ευρώπη (οι "κακοί" δανειστές έβγαλαν ανακοινώσεις κατά της Τουρκίας...) αλλά όσο είμαστε χωρίς κυβερνήτες η Ελλάδα θα ζει μια μόνιμη αναταραχή που εγκυμονεί ασφαλώς τον κίνδυνο ενός ατυχήματος που ούτε οι Τούρκοι θέλουν.

Πλέον η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει ξεφύγει και πέραν των συνόρων της χώρας, δεν αφορά μόνο τα μεταξύ μας. Έχουμε πρόβλημα.

                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης