Γιατί είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν πρόωρες εκλογές

Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις βαρύγδουπες καθημερινές αναλύσεις για τις πρόωρες εκλογές, στις οποίες συμμετέχουν δημοσιογράφοι και πολιτικοί και αναρωτιέται κανείς, πως σοβαροί υποτίθεται άνθρωποι είναι δυνατόν να είναι τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας.

Ας αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τυχοδιώκτης της πολιτικής για να σκέφτεται στενά το κομματικό του συμφέρον (που εδώ δεν... υπάρχει καν! Τι να κερδίσει; Λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία;). Ας μείνουμε μόνο σε μια παράμετρο: Τον εκλογικό χρόνο που - προσέξτε παρακαλώ - είναι ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.

Με βάση το Σύνταγμα οι πρόωρες εκλογές διεξάγονται από 20 έως 30 ημέρες. Αν ο κ. Μητσοτάκης προκηρύξει εκλογές τότε θα έχουμε 25 μέρες μέχρις τις πρώτες κάλπες, τριήμερα για συγκρότηση κυβέρνησης που ποτέ δεν θα συγκροτηθεί λόγω απλής αναλογικής και στη συνέχεια πάλι εκλογές με το νέο εκλογικό σύστημα.

Ο συνολικός χρόνος είναι ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ με υπηρεσιακή κυβέρνηση οπότε το ερώτημα είναι: Υπάρχουν αυτοί οι δυο μήνες και πότε; Δεν υπάρχουν, τουλάχιστον φέτος.

Αν ο κ. Μητσοτάκης πάει σε λίγες ημέρες σε εκλογές, τότε η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουλίου! Ποια υπηρεσιακή κυβέρνηση θα διαχειριστεί την διάσωση του τουρισμού, την ενίσχυση της εργασίας και τόσα άλλα; Άρα τώρα εκλογές δεν γίνονται. Μήπως όμως γίνουν Φθινόπωρο;

Μα και στο Φθινόπωρο ποια υπηρεσιακή κυβέρνηση θα διαχειριστεί επί 60 ημέρες:

α) Μια πιθανή επιστροφή της πανδημίας (όπως την έπαθε ο Μακρόν που έκανε δημοτικές εκλογές και του λένε ότι αυτό έφερε νεκρούς).

β) Τον Ερντογάν που βλέποντας εδώ εκλογές, δεν το έχει σε τίποτε, να στείλει νέα στίφη μεταναστών σε Έβρο και νησιά

γ) Την οικονομία που ακριβώς το Φθινόπωρο είναι που πρέπει να δοθεί η μάχη για την έναρξη της ανόρθωσης της.

Αυτοί που μιλούν καθημερινά λοιπόν για πρόωρες εκλογές, ας βρουν πρώτα ποιοι είναι οι ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ που μπορούν να γίνουν και τότε θα μας πείσουν.

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης