Βόμβα στον ΣΚΑΙ; Μια φυσιολογική εξέλιξη σε μια χώρα της ακυβερνησίας και της τυφλής βίας παντού

Η τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είχαν προηγηθεί επώνυμες και ανώνυμες απειλές, πεζοδρομιακές ύβρεις (βοθροκάναλα...), ο διχασμός των Ελλήνων μέσα από το τοξικό πολιτικό σύστημα, αλλά κυρίως έχει χαλαρώσει απολύτως η προστασία επιχειρήσεων και πολιτών.

Η βία στην Ελλάδα έχει πρωτοφανή έξαρση επειδή η χώρα είναι σε παρατεταμένη ακυβερνησία. Έχουμε μια κυβέρνηση των λογιδρίων όχι των πράξεων με αποτέλεσμα να έχουν πολλαπλασιασεί οι ένοπλες ληστείες, τα ειδεχθή φονικά, οι μικροκλοπές, οι βάρβαρες επιθέσεις στην τρίτη ηλικία για λίγα ευρώ, η κατάλυση του κέντρου της Αθήνας ή των Πανεπιστημίων. 

Φτάσαμε να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που εκτρέφει (δήθεν) αναρχικούς και τρομοκράτες και να είναι η δολιοφθορά μια συνήθη καθημερινότητα: Τρόλεϊ να καίγονται, συνοικίες να καίγονται, πανεπιστήμια να καίγονται και όλα τούτα να εξηγούνται σαν κάτι "που δεν πειράζει που συμβαίνει".

Προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψη ότι η νυν κυβέρνηση βλέπει υποτίθεται θετικά τους "αριστερής" προέλευσης βανδαλισμούς στην καθημερινότητα και τους επιτρέπει κάνοντας τα στραβά μάτια. Όχι. Πιστεύω ότι υπάρχει απόλυτη αδυναμία να σχεδιάσουν επί του πρακτέου οτιδήποτε. Πιστεύω ότι δεν μπορούν να παρέμβουν πουθενά στα αναγκαία για την χώρα.

Οι σοβαρές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχουν καμία σχέση με την αδυναμία των δήθεν υπουργών να προσφέρουν ασφάλεια στους πολίτες. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εργάζονται χωρίς βενζίνη στα οχήματά τους ακόμα και χωρίς ασυρμάτους, ενώ οι δήθεν υπουργοί τι κάνουν; Βγάζουν λογίδρια, μη επιλύοντας τίποτε ή και εμποδίζοντας την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της.

Σε αυτή την κυβέρνηση, η διαχειριστική πραγματικότητα τους ξεπερνά όλους. Και αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο στην ασφάλεια αλλά παντού, σε κάθε τομέα της κυβερνητικής δράσης. Δεν έχουν πουθενά κάποιο σχέδιο. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης