Βαρύς εκχυδαϊσμός στην πολιτική ζωή

Η καταγγελία των υπογείων του Μαξίμου, ότι προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης... "εξαγοράζει" βουλευτές των ΑΝΕΛ ώστε παραιτούμενοι να επιτύχει μια νέα αποστασία για να πέσει η κυβέρνηση, είναι ο ορισμός του εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν συμφωνεί με τα συλλαλητήρια και δεν βγάζει τον κόσμο στους δρόμους. Δεν υπόσχεται ψεύδη για να αυξήσει ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Και όλοι γνωρίζουν ότι κινείται με ένα βαθύ σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαιδκασίες. Μέσα από αυτές, με πρωτοφανή διαφάνεια κάνει αντιπολίτευση. Συμφωνούμε δεν συμφωνούμε μαζί του, έτσι κινείται.

Αγγίζει τα όρια της φρίκης λοιπόν το γεγονός ότι ενώ γνωρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν ενεργεί στα σκοτάδια και δεν έχει σχέση με κανένα οργανωμένο σχέδιο  αποσταθεροποίησης, να του το "φορτώνουν" και μάλιστα με ολόκληρη συλλογιστική που φτάνει ακόμη και στο ότι "θέλει να προλάβει σκάνδαλα που τον αφορούν". Να του "φορτώνουν" ακόμη και ότι είναι πίσω από περιστατικά βίας κατά κυβερνητικών.

Πρόκειται για μια ακόμη οξύτατη έκφραση του νεοαυριανισμού με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί σφιχταγκαλιασμένος. Δεν το λέω μόνο εγώ. Σαφώς το περιγράφει ο Παύλος Κοροβέσης σε άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" όπου αναφέρει πως "η εφημερίδα "Αυγή"  έγινε φτηνιάρικο προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης αναπαράγοντας τα έντονα συμπτώματα ενός «νεοαυριανισμού» της επίσημης κυβερνητικής γλώσσας". 

Και ακόμη μιλώντας για την ποιότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: "...Γνωρίζω κάποιους κυβερνητικούς βουλευτές, που ενώ τους χαρακτήριζε η αξιοπρέπεια και δεν τους έλειπε η ευφυΐα, τώρα τους βλέπω να γίνονται χαμερπή ανθρωπάκια σοβιετικού τύπου".

Εκεί στην κυβέρνηση μάλλον είναι απελπισμένοι. Όταν καταφεύγει κανείς σε ασύλληπτα και ανήθικα ψεύδη σημαίνει ότι δεν έχει τίποτε να πει.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης