Βαθύς προβληματισμός για την κατάντια του δημόσιου βίου

Η ανέγερση "μνημείου... πεσόντων" στην ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της παρακμής σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Πρέπει να είναι κανείς βαριά αρρωστημένος για να συλλάβει και ακόμα χειρότερα να υλοποιήσει αυτό το αδιανόητο καρακουτσουλιό.

Ένα δήθεν "μνημείο" δήθεν "πεσόντων" για να θυμίζει στη χώρα ποιοι έκλεισαν την ΕΡΤ (οι αντίπαλοι...). Πόσο ταπεινό και άθλιο είναι όλο αυτό; Και πόσα "μνημεία" πρέπει να αναγείρουν για τα θύματα του ιδιωτικού τομέα;

Δεν βιώνουμε μόνον μια οικονομική κρίση. Βιώνουμε μια πνευματική παρακμή και εξαθλίωση όπου η αξιοπρέπεια και οι αρετές έχουν εξαφανιστεί. Και τι έχουμε σαν καθημερινότητα; Μια ασύλληπτης σε έκταση υποβάθμιση έως εξαφάνισης του καλού λόγου, των ειλικρινών σχέσεων, της ποιότητας του λόγου και της σκέψης, της ευθύνης.

Η Ελλάδα ζει μια εξωφρενικών διαστάσεων "μαυρίλα", ένα decadense, στο οποίο συμμετέχουν όλοι: Η κυβέρνηση που ψεύδεται από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι υπουργοί της, τύπου Πολάκη που δηλητηριάζουν την κοινωνία με τερατολογίες και ύβρεις αποπροσανατολισμού, τα Μέσα Ενημέρωσης που αναμεταδίδουν καθημερινά την τιποτολογία αντί να την αγνοούν περιφρονητικά (ο Πολάκης είναι καθημερινά στις "ενημερωτικές" εκπομπές).

Από κοντά τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντί να αδράξουν την ευκαιρία να κάνουν την διαφορά πολεμώντας την ευτέλεια, στην πραγματικότητα ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τους πρωταγωνιστές της παρακμής και έτσι την μεγαλώνουν.

Δεν υπάρχει πουθενά μια αχτίδα φωτός. Η αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας έχει πάρει τραγικές διαστάσεις από τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα υπηρετεί όσο... χειρότερα μπορεί τα ασήμαντα και τα ελεεινά που έχουν αποβλακώσει όλη τη χώρα.

           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης