Βάζουν κομματική βόμβα στα Πανεπιστήμια

Δεν υπάρχει ίχνος κοινής λογικής στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο κομματισμός και οι ιδεοληψίες έχουν δημιουργήσει ένα τέρας όπου φαντάζει λογικό να έχουν καταλάβει άγνωστοι πανεπιστημιακά κτίρια και να εφορμούν για να καίνε τρόλεϊ, η βία κατά προσώπων, οι φθορές κτιρίων, οι καταστροφές εξοπλισμού, οι κλοπές να είναι καθημερινότητα.

Έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που παρέχει "κατάρτιση", όχι παιδεία. Μπορεί να σπουδάσει κάποιος πολιτικός μηχανικός και να είναι σε θέση να κατασκευάσει μια όμορφη βίλα, ωστόσο, στην ουσία θα είναι απαίδευτος και άξεστος αφού σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης δεν διδάχθηκε Πλάτωνα και Αριστοτέλη, ποίηση, θέατρο, τέχνες, λογοτεχνία.

Έτσι η ελληνική κοινωνία έχει καταντήσει μια κοινωνία πνευματικής καθυστέρησης - δείτε στο Διαδίκτυο το επίπεδο και θα καταλάβετε.

Ειδικά στην Ανώτατη Παιδεία, η αιτία της πολλαπλής καταστροφής της, είναι η πλήρης σύγχυση στην διανομή ρόλων. Στα ελληνικά Πανεπιστήμια κάποιοι πιστεύουν ότι οι φοιτητές πρέπει να είναι στην... διοίκηση τους, όπως και οι εργαζόμενοι! Πρόκειται για θηριώδη ανοησία.

Στο Πανεπιστήμιο απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσεο σωστά το σύστημα είναι ο καθηγητής να είναι μόνο καθηγητής, ο θυρωρός μόνο θυρωρός, ο φοιτητής μόνο φοιτητής, κ.ο.κ.

Κι όμως η κυβέρνηση σχεδιάζει μια καταστροφή: Θέλει να φέρει τα κόμματα στην διοίκηση των ΑΕΙ. Αυτό δεν είναι να μετέχουν στην διοίκηση φοιτητές και εργαζόμενοι; Όλοι αυτοί δεν θα είναι ΜΟΝΟΝ κομματικοί υποτακτικοί; Υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κάποιον ανεξάρτητο άνθρωπο να πάρει μια θεσούλα διοίκησης; ΠΟΤΕ!

Με κομματικούς στην διοίκηση των ΑΕΙ, τα κόμματα της Βουλής δεν θα είναι που θα αλώσουν τα Πανεπιστήμια και εκβιάζοντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ότι θέλουν; Οι ραδιουργίες, η ανασταλτικότητα σε κάθε απόφαση και η παρακμή θα είναι η καθημερινότητα. Ποιος πρύτανης θα τα βάλλει με την συμμαχία εργαζομένων - φοιτητών που αν κινητοποιηθούν θα παραλύουν τα πάντα;

Και το τελευταίο ερώτημα: Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την παιδεία που πρέπει να παρέχει η χώρα;

                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης