Α. Καρακούσης: Πως βλέπουν οι απαισιόδοξοι τον κ. Τσίπρα

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης στο vima.gr, για το πως κρίνουν οι απαισιόδοξοι την κυβερνητική διαδρομή Τσίπρα (απόσπασμα):

"... Οι απαισιόδοξοι, οι οποίοι δεν ελπίζουν σε τίποτε, θεωρούν ότι ο Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς, ότι διέλυσε την οικονομία διαπραγματευόμενος επί πέντε μήνες βάσει ενός ατελούς σχεδίου, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς πρόνοιες, χωρίς εν τέλει εναλλακτικές. Και ότι την τελευταία στιγμή, υπό το κράτος πανικού και μεγάλου φόβου, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αποδεχθεί όσα σκληρά του έβαλαν στο τραπέζι οι ηγέτες της ευρωζώνης.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι δεν είναι σε θέση να τρέξει τις υποθέσεις της χώρας, ότι η νέα κυβέρνησή του δηλώνει ακριβώς την αδυναμία του και πως στις διαπραγματεύσεις των επόμενων εβδομάδων θα καταρρεύσει παρασύροντας τη χώρα σε ένα ατιμωτικό Grexit, όπως το έχει φαντασθεί και σχεδιάσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τη σχεδόν σύμφωνη γνώμη του πρώην υπουργού Οικονομικών και του προηγούμενου μισού Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο κύκλο, η χώρα υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία τύχη και το μόνο που μπορεί να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να αποδεχθεί και να στηρίξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ικανή να ασφαλίσει πραγματικά τη χώρα έναντι του υπαρκτού κινδύνου επανόδου της χώρας στο εθνικό νόμισμα..."

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης