Αποφυλάκιση των στρατιωτικών μας μέσα στον Απρίλιο;

Η δήλωση Καμμένου ότι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί μπορεί να μείνουν στις τουρκικές φυλακές ακόμη και 15 χρόνια είναι φαιδρή, πρόστυχη και εξωφρενική. Γίνεται στη λογική του καφενείου, δεν έχει καμία απολύτως σοβαρότητα ενώ μόνο οργή προκαλεί το γεγονός ότι το είπε χωρίς να νοιάζεται για τους δύστυχους γονείς των παιδιών που πλέον έχουν χάσει τον ύπνο τους, αλλά και για τους Τούρκους που τον ακούν.

Σε αυτή την αδιανόητη δήλωση λίγο αργότερα προστέθηκε και αυτή του γραφικού Λεβέντη, ο οποίος υπερθεμάτισε: "Μπορεί να μείνουν και 20 χρόνια στη φυλακή" είπε στην τηλεόραση του Antenna με ανευθυνότητα και εμφάνιση παντογνώστη. Και μετά επέστρεψε στην ήσυχη ζωή του.

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι και επικίνδυνες και εντελώς άστοχες. Γιατί ένα καλός των πραγμάτων παρατηρητής μπορεί να δει ότι ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ είναι ο Ερντογάν να αφήσει ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιώτες μέσα στον Απρίλιο. Τι βλέπουμε;

1. Οι δικαστικές αρχές στην Τουρκία εξακολουθούν να μιλούν για έρευνα παράνομων πράξεων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Μετά από 36 ημέρες φυλάκισης και ενώ έχουν ΟΛΑ καταγραφεί (κινητά, κινήσεις, ανακρίσεις), τι άλλη έρευνα να κάνουν; Οι παράνομες πράξεις θα είχαν καταγραφεί. 

Οι Τούρκοι αφήνουν εντελώς ανοιχτό το θέμα ώστε με ένα νεύμα του Ερντογάν να τους επιβάλλουν μια ποινή δυο μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα - τόσο προβλέπεται - και να τους αφήσουν ελεύθερους γιατί στο μεταξύ θα την έχουν εκτίσει.

2. Ο Ερντογάν αξιοποιεί τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών: Τον παρακαλούν η Ελλάδα, η Ευρώπη, ο Πούτιν και αυτός τι κάνει; Μιλά για τους "οκτώ" που η Ελλάδα δεν τους επέστρεψε "αν και προσπάθησαν να με σκοτώσουν". Σε αυτή τη φάση κερδίζει λεκτικά και το απολαμβάνει.

3. Όταν τα επικοινωνιακά οφέλη αυτής της σύλληψης εξαντληθούν για τον Ερντογάν, τότε τι απομένει; Με ένα δικό του φινάλε να αναγγείλει την απελευθέρωσή τους, ώστε να ισχυρίζεται πως στην Τουρκία υπάρχει Δικαιοσύνη η οποία είναι και τίμια για κάθε άνθρωπο ακόμα και για Έλληνες στρατιωτικούς που μπήκαν στη χώρα παράνομα.

Θεωρώ ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί θα αποφυλακιστούν μέσα στον Απρίλιο. Αν αυτό δεν συμβεί θα εκπλαγώ. Ωστόσο είναι επικίνδυνο, πολιτικά πρόσωπα να μιλούν ΔΗΜΟΣΙΑ για φυλάκισή τους επί χρόνια, βάζοντας ιδέες στον κακό γείτονα. Επιτέλους ΝΤΡΟΠΗ. Μην μιλάτε άλλο!

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης