Απαγορεύοντας στους Έλληνες να εξοφλήσουν τα χρέη τους...

Μοιάζει σαν να έχει χαθεί εντελώς η κοινή λογική. Πώς δηλαδή εν μέσω κρίσης οι πολιτικοί αποδεικνύονται εντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν το δράμα 4.200.000 Ελλήνων οφειλετών και με σωρεία προϋποθέσεων δεν τους αφήνουν να πληρώσουν οφειλές τους.

Ένας πρωτοετής φοιτητής των Οικονομικών θα σου έλεγε πως σε μια χώρα η οποίας βιώνει από το 2008 βαριά οικονομική κρίση θα πρέπει να γίνουν τρεις μόλις κινήσεις:

α) Όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στα χρόνια της ύφεσης να γίνουν οριστικά ΑΤΟΚΑ.

β) Να αφαιρεθούν μέρος από τόκους και πρόστιμα που επίσης μπήκαν στα χρόνια της ύφεσης και

γ) Να μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους ΟΛΟΙ χωρίς καμία εξαίρεση.

Αυτά θα πρότεινε ένας πρωτοετής φοιτητής των Οικονομικών ισχυριζόμενος και πολύ σωστά, ότι έτσι και το Δημόσιο θα εισπράξει και πολλοί οφειλέτες θα καταφέρουν να εξοφλήσουν.

Έρχεται το παράλογο πολιτικό σύστημα και κάνει τα ακριβώς αντίθετα: Επιβάλλει αιωνίως τόκους σε κάθε οφειλή της κρίσης, καθιστώντας την μη εξοφλήσιμη. Δεν εντάσσει όλους τους οφειλέτες στις ρυθμίσεις αλλά ελάχιστους βάζοντας μέχρι και προϋποθέσεις... κερδοφορίας μιας επιείιρησης. (Είναι χαρακτηριστικό ότι στον εξωδικαστικό συμβιβασμό εντάχθηκαν μόλις... 400! από τις εκατοντάδες χιλιάδες των οφειλετών).

Έτσι οι πολιτικοί μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χώρα δια βίου οφειλετών η οποία στις λίστες που δημοσιοποιεί έχει και νεκρούς εδώ και δεκαετίες! Παράλληλα είναι η μόνη χώρα στη ΕΕ που δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία στους πτωχευμένους. Ακόμη, όταν γίνονται ρυθμίσεις αυτές αφορούν ελάχιστους αφού οι προϋποθέσεις είναι - εν μέσω κρίσης - σκληρές, ενώ χάνονται και εύκολα αν για λίγες ώρες δεν πληρώσεις μια δόση.

Για τα επόμενα 10 χρόνια, πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες θα είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της δόσης ή των δόσεων που θα πρέπει να πληρώνουν για να γλιτώσουν από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς ακινήτων. 

Οι περισσότεροι δεν θα τα καταφέρουν και θα περάσουν στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που είτε δεν μπορούν, είτε δεν τους αφήνουν να εξοφλήσουν. Δια βίου οφειλέτες. Η Ελλάδα θα βιώσει την καταστροφή χιλιάδων συνανθρώπων σε συνδυασμό με μια έκλυτη και στα όρια της χυδαιότητας παραοικονομία πλούτου.

(ΥΓ: Δεν μας αφήνει η τρόικα γιατί θα μάθουν οι Έλληνες σε άτοκες ρυθμίσεις είναι η ψευδής δικαιολογία τους. Θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους Έλληνες μόνο για τα χρέη της περιόδου της κρίσης. Όχι για μεταγενέστερα).

                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης