Απίστευτο αλλά ο Μπόρις Τζόνσον κινειται... ελληνικά

Οι αναγνώστες της στήλης θα έχουν εντοπίσει ότι τρέφω διαχρονικά συναισθήματα περιφρόνησης για το πολιτικό σύστημα της χώρας. Μου πήρε χρόνο να συνειδητοποιήσω ότι πρόκειται για ένα ψεύτικο υποκριτικό και ανίκανο σύστημα με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία και την αρπαγή - λεηλασία του κρατικού πλούτου.

Μάλιστα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι αφοσιωμένοι και ομολογουμένως ικανοί, μόνο για την επανεκλογή τους και δεν έχουν ποτέ καμία απολύτως ιδέα ή σχέδιο, ούτε για τον τόπο, ούτε για τον πολίτη. 

Ακόμη, ομολογώ ότι πίστευα πως οι Έλληνες πολιτικοί είναι μια ξεχωριστή μοναδική περίπτωση που δεν υπάρχει σε άλλη χώρα και πως για να τους ανακαλύψουν οι Ευρωπαίοι χρειάστηκε να πέσει η χωρα έξω. Τότε τους είδαν να υπογράφουν μνημόνια που δεν εφάρμοζαν, να αδιαφορούν για τους αριθμούς και την κρίση, γενικώς να ασχολούνται και πάλι μόνο με το κομματικό τους συμφέρον με όποιο κόστος. 

Φανταστείτε τώρα την έπληξή μου όταν διαβάζοντας μια ανάλυση για την τακτική Μπόρις Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο, είδα μια ακραιφνώς... ελληνική πρακτική! Τι κάνει ο Τζόνσον χωρίς να έχει κανένα απολύτως σχέδιο για τη Βρετανία με το να υπερασπίζεται ένα Brexit  χωρίς συμφωνια;  Θέλει να συσπειρώσει το σύνολο των οπαδών του Brexit ώστε να επανεκλεγεί άνετα πρωθυπουργός!

Είναι απίστευτα ελληνικό: Επιδιώκει εκλογές με μοναδική εξαγγελία "Brexit τώρα" μόνο και μόνο για να πάρει τους υπερασπιστές του Brexit  που μετρημένα του δίνουν την εκλογική νίκη. Δεν τον νοιάζει ούτε η φοβερή οικονομική και κοινωνική κρίση που θα ξεσπάσει στη Βρετανία, ούτε για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις για τη χώρα του. Φυσικά δεν ενδιαφέρεται και να παζαρέψει με την ΕΕ. Κουκιά μετράει. 

Υπό αυτή την έννοια η περίπτωση Τζόνσον είναι πολιτικά ένα κομβικό σημείο για την Βρετανία. Θα είναι ένας βραχύβιος πρωθυπουργός που τον απέβαλε γρήγορα μια κοινωνία υψηλής κανονικότητας ή αν και γελωτοποιός θα επιβάλλει την θλιβερή πολιτική... ελληνικότητα στη χώρα των θεσμών και της μακράς δημοκρατικής παράδοσης;

                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης