Αντιμέτωποι με τα ψέματα τους οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ

Του Θανάση Νταβλούρου

 

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός μας, ο οποίος δικαιώνεται και στην περίπτωση των σημερινών κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλει και ρώτημα ότι, μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές, αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι εξαπάτησαν τους Έλληνες πολίτες και τους υφάρπαξαν την ψήφο, αραδιάζοντας τους ασύστολα ψέματα;

Και όχι μόνο είπαν ψέματα, αλλά συνεχίζουν με θρασύτητα την προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να καμουφλάρουν την εκ μέρους τους αποδοχή στην υιοθέτηση ενός νέου Μνημονίου.

Δεν έδιωξαν (όπως διατείνονται) την τρόικα, την οποία τώρα αποκαλούν «οι θεσμοί», αλλά στην πραγματικότητα έδιωξαν την προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης των 11 δισεκατομμυρίων που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας παράλληλα βάλει τη χώρα στην έξοδο από το Μνημόνιο.

Δεν έβγαλαν τη χώρα από τη Μνημονιακή εποχή, όπως είχαν υποσχεθεί, αλλά τη βυθίζουν περισσότερο σ’ αυτήν.

Και όχι μόνο δεν προχωρούν στην υλοποίηση των ανέφικτων (ούτως ή άλλως) και βαρύγδουπων εξαγγελιών τους, αλλά αρχίζουν τώρα και τις παίρνουν πίσω, αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα τους. Μόνο που αυτά συνθέτουν με τη σειρά τους ένα ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο: αυτό της χώρας που κινδυνεύει να βρεθεί στον αέρα.

Πώς θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό που καθημερινά μεγαλώνει όλο και περισσότερο; Και πώς θα «μπαλώσουν» τον επόμενο μήνα την «τρύπα» των 7 δισεκατομμυρίων που αναγνωρίζουν τώρα οι ίδιοι;

Τα ερωτήματα αυτά ζητούν εναγωνίως, το συντομότερο δυνατό, απάντηση, αλλά το χειρότερο, δυστυχώς, είναι ότι φαίνονται ανίκανοι να τη δώσουν.

Κι αυτό διότι πορεύονται στα τυφλά και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς είναι ερασιτέχνες και επικίνδυνοι για τον τόπο. Δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να το κάνουν: για τον ΦΠΑ, για τα δημόσια έσοδα, για τους πλειστηριασμούς.

Και του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ατάκτως ερριμμένες, που διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά συμφωνούν στην ομοβροντία των επιθέσεων κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς, ως κυβερνών κόμμα, κάναμε λάθη και οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να μας κατηγορήσουν για πολλά. Αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να μας προσάψουν ότι τους είπαμε ψέματα.

Είπαμε την αλήθεια και πληρώσαμε στην κάλπη βαρύ τίμημα γι’ αυτό, σε αντίθεση με τους σημερινούς κρατούντες την εξουσία που εξαπάτησαν την κοινωνία για να την αποκτήσουν.

Επειδή, όμως, υπάρχει και φιλότιμο, όπως είχε πει στο τέλος και ο θρυλικός Μαυρογυαλούρος, τον οποίο υποδύθηκε ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας, βρέθηκε τουλάχιστον ένας, η σημαία της Αριστεράς και της Αντίστασης, ο Μανώλης Γλέζος, να διαχωρίσει τη θέση του από τους πολιτικούς απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας συγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Οι άλλοι, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ή τουλάχιστον νομίζουν ακόμη ότι κοροϊδεύουν τους πολίτες, οι οποίοι πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν ότι εξαπατήθηκαν και εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους επικίνδυνους και ανεύθυνους λαοπλάνους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης