Αντί βρυχηθμών, δείξτε επιτέλους τις Διεθνείς Συνθήκες για το Αιγαίο που περιγράφουν επαρκώς τα θαλάσσια σύνορα

Είμαστε μια απίθανα χαμηλών επιδόσεων κοινωνία, που αδυνατεί να αξιολογήσει αυτό που είναι μπροστά στα μάτια της και συχνά - πυκνά, σύρεται και φέρεται από αυτό. Δείτε τι συμβαίνει στα Ελληνοτουρκικά. Εφημερίδες - σκουπίδια της γείτονος, με μηδενικές κυκλοφορίες, φανατικές και ανυπόληπτες κάνουν πρώτο θέμα μια ακραία άποψη.

Τα δικά μας ΜΜΕ το παίρνουν και το αναπαράγουν λες και το έγραψαν οι New York Times! Ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν τον έχουν διαβάσει και στην Ελλάδα, κανάλι και ραδιοφωνικοί Σταθμοί το παίζουν ολημερίς λες και μίλησε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Άλλη παθογένεια της χώρας: Κάθε ανόητος, περιφέρεται στα ΜΜΕ και λέει ότι του κατέβει (περίπτωση Κατσίκη που η πρότασή του για... ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες θεωρήθηκε στην Τουρκία σαν υποχώρηση της Ελλάδας από προηγούμενες θέσεις της).

Μετά είναι οι εμπρηστικές δηλώσεις των αρμοδίων. Πώς νομίζετε να εκλαμβάνουν οι Τούρκοι τις εμπρηστικές ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ δηλώσεις Καμμένου; Ο άνθρωπος ρίχνει λάδι στη φωτιά συνεχώς.Δυστυχώς και κάποιες δηλώσεις του Προέδρου δεν έγιναν "τη σωστή στιγμή", ούτε είχαν "τη σωστή ένταση".

Το τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα κάθε φορά που οι Τούρκοι μιλούν για γκρίζες ζώνες και αμφισβητούμενα νησάκια είναι απλό: ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ τις διεθνείς συμβάσεις που με ακρίβεια χιλιοστού, έχουν καθορίσει τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο: Της Λωζάννης, Παρισίων, και Μοντέγκο Μπέι. Μόνη εκκρεμότητα για τις δυο χώρες είναι η υφαλοκρηπίδα.

Αυτές οι διεθνείς συμβάσεις έπρεπε να έχουν γίνει σημαία στα ΜΜΕ, στους Διεθνείς Οργανισμούς και στην κοινή γνώμη Ελλάδας και Τουρκίας. Αντί γι αυτό ψάχνουμε τι γράφουν ανυπόληπτα τουρκικά έντυπα ή αφήνουμε τον κάθε Κατσίκη να κάνει δική του εξωτερική πολιτική.

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης