Ένα υπουργείο για μια ψήφο (περίπτωση Παπακώστα)

Όπως είναι διαχρονικά γνωστό, οι ανασχηματισμοί δεν έχουν καμία απολύτως αξία για την κοινωνία, δεν την αφορούν και μάλιστα μάλλον την πλήττουν αν σκεφτεί κανείς ότι σε υπουργεία που έχουμε αλλαγές προσώπων, διακόπτονται συμφωνίες, επαναδιαπραγματεύονται τελειωμένες υποθέσεις, καταργούνται αποφάσεις, αλλάζουν πρόσωπα με τα οποία υπήρχε μια ουσιαστική επαφή κ.ο.κ. Στην ουσία κάθε ανασχηματισμός είναι απώλεια χρόνου τίποτε περισσότερο ή λιγότερο. Γιατί γίνεται λοιπόν;

Γίνεται για να τακτοποιηθούν οι εσωκομματικές λειτουργίες και οι εν εξελίξει τακτικισμοί των εκάστοτε κυβερνώντων. Δείτε τον τελευταίο ανασχηματισμό: Γιατί ενέταξαν σε αυτόν την κυρία Κατερίνα Παπακώστα που επιχειρούσε να στήσει κόμμα δεξιότερα της ΝΔ που την διέγραψε; Και μάλιστα επινόησαν μια θέση που δεν υπήρχε για να την βάλουν να καθίσει; Για να προσθέσουν μια ακόμη ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών που υπολογίζουν να έρθει μέχρι το τέλος του χρόνου ώστε να καλύψουν όποιες απώλειες θα έχουν από τους ΑΝΕΛ. Ακόμη για να αυξήσουν κατά μια έδρα την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης Γ.Γ. του κόμματος πια, αναγκάστηκε να το παραδεχθεί λέγοντας: "... Στην πολιτική ζωή αυτή τη στιγμή ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρώ τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της κ. Παπακώστα σε απόλυτα θετική κατεύθυνση γύρω από αυτό το θέμα. Άρα, θα έλεγε κανείς, απομονώνοντας και μόνο αυτό το ζήτημα ότι μπορεί να δικαιολογηθεί η αξιοποίησή της σε αυτή τη θέση...".

Δεν μας ενδιαφέρει εμάς των "αριστερών" τι πρεσβεύει πολιτικά η κυρία. Μας ενδιαφέρει η μία ψήφος που έχει!

Πέραν της κυρίας Παπακώστα βέβαια, φάνηκαν ακόμη δυο άλλοι παράμετροι: α) Ο προσεταιρισμός πολιτικών προσώπων του παρελθόντος χωρίς καμία δυναμική στην κοινωνία πια, κυριολεκτικά "τελειωμένοι"  και β) το θρασύτατο προκλητικό βόλεμα ημετέρων που αναλαμβάνουν υπουργεία με μοναδικό "προσόν" ότι είναι αυστηρά οι "κολλητοί" τους.

Φυσικά ούτε σκέψη να αξιοποιηθούν πεφωτισμένοι Έλληνες. Το "μαγαζί" είναι πάντα δικό τους. Ο ανασχηματισμός αφορά μόνον αυτούς λοιπόν.
                                 
                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης