Έλληνας τραπεζικός προς Γκάμπριελ: Τι ασχολείστε με την Ελλάδα; Εδώ δεν λειτουργεί τίποτα!

Στην σύσκεψη της Αθήνας, με άτυπο προεδρεύοντα τον κ. Γκάμπριελ, ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Γερμανία, παρόντες ήσαν και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών δηλαδή υψηλότατα στελέχη τους. Η συνάντηση γινόταν την ώρα που ο ELA έστελνε άλλα 400 εκατ, ευρώ για να ενισχύσει την ρευστότητα των... κλειστών στην ουσία ελληνικών τραπεζών.

Ο κ. Γκάμπριελ δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Περιέγραψε ένα τραπεζικό σύστημα που ενώ έχει ανακεφαλαιοποιηθεί κατ επανάληψη, δεν συμμετέχει στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας για ανόρθωση, γιατί δεν δανείζει, μόνο δανείζεται!

Και ενώ σχεδόν όλοι προσπαθούσαν να καθησυχούσαν τον κ. Γκάμπριελ ότι οι ελληνικές τράπεζες θα ανταποκριθούν στον ρόλο τους για την διάσωση της χώρας, ένας εκ των τραπεζικών παριστάμενων τραπεζικών στελεχών που μέχρι εκείνη την ώρα απλώς άκουγε, είπε:

"Τι ασχολείστε με την Ελλάδα κ. Γκάμπριελ; Η Ελλάδα είναι μια χώρα ακυβέρνητη και διαλυμένη. Εδώ δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχουν ούτε Θεσμοί, μηδέ εξαιρουμένης της Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει τίποτα".

Δεν γνωρίζω αν ανέφερε ως απόδειξη ότι ενώ ο ίδιος ο πρωθυουργός ανήγγειλε το άνοιγμα των Τραπεζών "σε 48 ώρες" μετά το δημοψήφισμα με το ακατανόητο ερώτημα, σύντομα συμπληρώνονται δυο χρόνια με capital controls που στην ουσία είναι ο ορισμός των κλειστών τραπεζών. Γνωρίζω όμως ότι στον πανικό που ακολούθησε στη σύσκεψη, ο μόνος που δεν αιφνιδιάστηκε ήταν ο ίδιος ο κ. Γκάμπριελ.

Οι Γερμανοί είναι οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα. Είναι οι πρώτοι που είπαν ότι δεν έχει κράτος. Και είναι οι πρώτοι που είπαν ότι την χώρα την καταστρέφουν οι πολιτικοί της.

Όσο προσπαθούσαν κάποιοι στην εν λόγω σύσκεψη να τον πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς ο κ. Γκάμπριελ γνώριζε ότι απλώς του λένε ψέματα και δεν αποκλείεται όταν άκουσε τον έναν που τα είπε αλλιώς, να γεννήθηκε μέσα του η ελπίδα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και κάποιοι που είναι διαφορετικοί...

                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης