Άτολμοι νεογέροντες όλοι οι νέοι βουλευτές στη Βουλή

Βλέποντας τον κ. Τζανακόπουλο να ξεκινά δήλωση του με την φράση "οι μάσκες έπεσαν" για το θέμα της Novartis, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για έναν ακόμη νεογέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή γιά έναν νέο σε ηλικία πολιτικό ο οποίος όμως εκπροσωπεί το βαθύ παρελθόν και δεν έχει καμία σχέση με το παρόν. 

Δεν είναι μόνο ο κ. Τζανακόπουλος φυσικά. Ολόκληρη η νέα φουρνιά πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, δεν έχει τολμήσει να μιλήσει σύγχρονα, με ρεαλισμό και να προσφέρει τον αριστερό πραγματισμό που χρειαζεται η χώρα. Είναι κομματικά φερέφωνα και τίποτε άλλο.

Όλοι τους αναφέρονται πάντα στο παρελθόν, μιλούν λες και ο εμφύλιος του 1946 τελείωσε την περασμένη εβδομάδα, επαναλαμβάνουν με στερεότυπες κλισέ φράσεις τα ίδια και τα ίδια (όλα άχρηστα), παραπληροφορούν, διαστρέφουν και καταγγέλλουν αλλά υπάρχει μια πικρή αλήθεια γι αυτούς. 

Μιλούν μόνοι τους. Δεν τους ακούει κανείς. Φαίνεται να μην τους νοιάζει ή να τους ενδιαφέρει μόνο το στενό κομματικό τους ακροατήριο (που όμως συρρικνώνεται συνεχώς από αυτό).

Δεν είναι όμως μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ νεογέροντες μικρής ηλικίας που δεν τολμούν. Κατά ένα περίεργο τρόπο και στη ΝΔ τα νεανικά της μέλη στη Βουλή, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά: Αδυναμία να ξεφύγουν από την ξύλινη κομματική γλώσσα, να έχουν και αυτοί σύγχρονο πειστικό λόγο. Η ΝΔ όμως διασώζεται διότι εδώ υπάρχει ο πολιτικός λόγος στελεχών όπως οι Γεραπετρίτης, Τσιάρας, Δένδιας, κ.α. Οι μεγάλοι σε ηλικία σώζουν την τιμή των νεώτερων, κάτι που δεν συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

(Στα παραπάνω πρέπει βέβαια να συνυπολογίσει κανείς βέβαια τις διαφορές του πολιτικού λόγου μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Ο πρώτος είναι σύγχρονος, ο δεύτερος πάντα στο παρελθόν. Αυτοί δίνουν το κομματικό πρόσταγμα).

                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης