Αντάρτες ή φιλιππινέζες;

Αντάρτες ή φιλιππινέζες;

 

Οι λεγόμενοι αντάρτες της Βουλής - οι κυβερνητικοί βουλευτές που αντιδρούν σε μνημόνια και σχετικά νομοσχέδια  - είναι τελικά εντελώς αναποτελεσματικοί. Μετά από λίγο τους μαντρώνουν στο κόμμα ή στην καλύτερη περίπτωση, ρίχνουν λευκό. Τελικά το κακό νομοσχέδιο ψηφίζεται.

Υπάρχει τρόπος η διαμαρτυρία των ανταρτών - βουλευτών να αποδώσει. Να ετοιμάσουν ένα άσχετο με το θέμα νομοσχέδιο που να ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ στραβά και άδικα και να πουν στον πρωθυπουργό: Εμείς θα ψηφίσουμε αυτό που έφερες, αν ψηφίσεις και εσύ αυτό που φέραμε εμείς! 

Για παράδειγμα, σήμερα υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που έχουν πτωχεύσει νομίμως από την δεκαετία του 80! Τα χρέη τους δεν έχουν διαγραφεί, αντίθετα... τοκίζονται κανονικά. Είναι άνθρωποι τελειωμένοι, χωρίς δεύτερη ευκαιρία αν και δεν παρανόμησαν πουθενά. Που είναι οι αντάρτες - βουλευτές να πουν στη Βουλή: Θα ψηφίσουμε π.χ. το νόμο για την διαθεσιμότητα, μόνο αν δεχθείτε διαγραφή πτωχευτικών χρεών και επανένταξη των μακροχρόνια πτωχών στο οικονομικό περιβάλλον. (Αναφέρουμε ένα παράδειγμα, υπάρχουν εκατοντάδες).

Με αυτό τον τρόπο οι αντάρτες θα επιτύγχαναν ανατροπές. Όμως δεν το επιχειρούν. Απλά διαφωνούν με κάτι, τα μαζεύουν μετά και στο τέλος εκ του ασφαλούς ψηφίζουν ναι ή όχι. Είναι λυπηρό αλλά οι αντάρτεςτης Βουλής - αλλά και κόμματα - θα μπορούσαν ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΣ, να παράγουν σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο.

Γιατί τώρα δεν παράγουν τίποτε. Είναι μονίμως οι φιλιππινέζες των 3-4 που κυβερνούν.

                       molonoti.gr