Ανθρώπινα σκουπίδια στην Υγεία...

Ανθρώπινα σκουπίδια στην Υγεία...

 

Η εγκατάλειψη των ανθρώπων στην Ελλάδα περιγράφεται με έναν πρωτόγνωρο αγριανθρωπισμό στην Υγεία, εκεί δηλαδή που οι άνθρωποι πάσχουν, υποφέρουν, είναι αδύναμοι, χρειάζονται πολύμορφη φροτίδα και υποστήριξη.

Θέλετε περιγραφές; Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να έχουν ούτε μια ασπιρίνη. Ο χρόνος ζωής τους μειώνεται δραματικά ενώ οι αφόρητοι πόνοι δεν αντιμετωπίζονται...

Θέλετε άλλο παράδειγμα; Δείτε στο διαδίκτυο τις απίστευτες φωτογραφίες από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού με ανθρώπους - σκουπίδια στα πατώματα χωρίς γιατρούς παρά την σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Αλλά δεν είναι μόνο τα σοβαρά περιστατικά που έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να μην ξοδεύει, έχει διαλύσει και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κατήγγειλαν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ανεπάρκεια υλικών και εξοπλισμού, τη στιγμή που, όπως δηλώνουν, ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί σε σημείο επικίνδυνο.

Μόνο τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία αυξήθηκε περίπου 20% (καταγεγραμμένη), χωρίς να υπολογίζονται οι απλές επισκέψεις για συνταγογράφηση λόγω της αναστολής λειτουργίας των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Όταν ένα κράτος έχει εγκαταλείψει ακόμα και τον άρρωστο συνάνθρωπο, σε τι μπορεί να ελπίζουν οι υγιείς;