αναλύοντας την ελληνική οικονομία

Άλλη μια ανάλυση του αέρα

 

Η Βank of Amerika Merrill Lynchη, εξετάζοντας την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας γράφει σε έκθεσή της :  " Η Ελλάδα θα μπορούσε να ανταποκριθεί πλήρως στις εσωτερικές ανάγκες της εάν πολύ απλά σταματούσε να εξυπηρετεί το χρέος της, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου απαρτίζεται από δάνεια που έχει λάβει από την υπόλοιπη Ευρώπη".

Τι λένε οι αμερικανοί; Ότι αν η Ελλάδα έχει κάθε χρόνο εξασφαλισμένα περισσότερα έσοδα από έξοδα, δεν τόχει σε τίποτε να σταματήσει να πληρώνει τα δανεικά! "Βγαίνει".

Και αυτοί οι αναλυτές είναι μακράν νυχτωμένοι φυσικά. Το πλεόνασμα στην Ελλάδα είναι ψευδές και προσωρινό. Προέρχεται από την καταβολή μαζικών φόρων 3 ετών, Φόρων που δεν πρόκειται να ξαναειπραχθούν στα επόμενα χρόνια και για έναν επιπρόσθετο λόγο : Όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν θα μπορούν.

Επιπλέον και αυτοί οι αναλυτές αγνοούν μια τραγική αλήθεια. Για να προχωρούσε η Ελλάδα σε μια τέτοια πράξη ισχύος (ώστε μετά να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος) θα έπρεπε να κυβερνάται από Έλληνες. Η χώρα όμως κυβερνάται από τους δανειστές της, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους και συμφωνητικά: Δεν πλήρωσες; Κατασχέσεις παντού!

Συνεπώς η Ελλάς αλυσοδεμένη χειροπόδαρα και ακυβέρνητη, δεν μπορεί να τολμήσει το παραμικρό. Η έκθεση της Τράπεζας είναι στην σφαίρα του ανέφικτου.

 

             molonoti.gr